Centrala Örebro förvandlas till Mumindalen – utställningar och pop up-affärer

Mumintroll kommer att bli ett inslag i centrala Örebro i sommar. “Mumins 75 års-jubileum och kampanjen Vårt hav kommer att uppmärksammas genom fina pop-up butiker, insamlingsbössor och roliga programpunkter för alla åldrar. Drottninggatan förvandlas om till en spännande Mumingata där olika Mumin-nedslag finns tydligt utmärkta”, skriver arrangören City Örebro och fortsätter:

“Vi kommer ha bio med Mumin, pysselverkstad, sagostund, och dessutom kommer självaste Mumin och Lilla My på besök vid flera tillfällen under denna treveckors period”.

– Vi tyckte att det var extra viktigt att få till familjeaktiviteter just den här sommaren då många kanske varken kan eller vill resa. I och med att vi har fått låna tomma butikslokaler kan vi dessutom säkerställa att det inte blir trängsel eller att man blir för många på samma yta så att Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs, säger Stina Storm, VD på City Örebro

-Vi är glada att vara en del av detta arrangemang som stärker Örebro stadskärna som destination så här i hemestertider, säger Christer Wilén, VD Örebrokompaniet.

– Nu hoppas vi att flera av våra medlemmar i city ska uppmärksamma detta och haka på med bl.a. härliga färgsprakande skyltfönster och aktiviteter kopplade till Mumin och hans vänner, säger Nina Dahlström, eventansvarig City Örebro. 

Läs mer om kampanjen Vårt hav på Örebrohem:

källa/foto: City Örebro/ Arabia Mumin arkivbild

,