De ska driva restaurangerna i Kulturkvarteret – vann upphandling

Det blev STÅ- Pintxos & Vänner som vann upphandlingen för restaurangverksamheterna i Kulturkvarteret. Det blir två restauranger, en i den nya byggnaden och en i Konserthuset.

Marthin Persson och Ki Sandholm driver tillsammans STÅ- Pintxos & Vänner och har en stor passion för mat, dryck, service och musik. Tillsammans har de decenniers erfarenhet av att driva restauranger och events.

– Deras presentation genomsyrades av en mycket god känsla och förståelse för det sammanhang de landar i och ligger i linje med vår vision. De visar på ett inspirerande och kreativt matutbud,så att STÅ- Pintxos & Vänner kommer driva restaurangverksamheten känns helt rätt. Jag tror att de kommer bidra med det mervärde vi letat efter vid val av restauratör. Att de dessutom har stor erfarenhet av att kombinera mat och musikupplevelser gör det hela än mer spännande, säger Kulturkvarterets verksamhetschef Karin Beckman.

– Vi känner oss väldigt inspirerade inför uppdraget och ser verkligen fram emot att servera god mat- och dryck till Kulturkvarterets alla besökare. Vidare hoppas vi att bidra till att skapa en varm, välkomnade miljö med en varierad och föränderlig meny som tilltalar många, gärna med utgångspunkt i lokala och ekologiska råvaror, säger Ki Sandholm.

– För Konserthusets foajé planerar vi att vidareutveckla STÅ:s uppskattade pintxoskoncept, som idag redan finns på Slottsgatan. Det blir alltså plockmat med inspiration från världens alla hörn, säger Marthin Persson.

– I den nya huvudbyggnaden vill vi skapa Örebros trevligaste och mysigaste bistro. Där skall det dofta nybakat bröd och man skall kunna njuta av både en god fika, ett glas vin samt fräscha och vällagade rätter, säger Alexandra Svensson, kundansvarig för Kulturbistron.

– De visar ett starkt engagemang för att nå nya målgrupper och ser möjligheter att bidra med entreprenörskap och erfarenhet av marknadsföring. De har fångat Kulturkvarterets mångskiftande innehåll och återspeglat detta genom att presentera stor variation i utbud och prisbild, säger VD för Länsmusiken i Örebro, Beryl Lunder. Tillsammans med STÅ- Pintxos & Vänner kan vi skapa ett Kulturkvarter att längta till, en magnet för stadens och regionens kulturliv, avslutar Beryl. 

arkivbild

, ,