Nu är eleverna tillbaks till klassrummen

Efter vårens distansutbildning planerar Örebro kommun nu för undervisning på plats i höst. Detta efter Folkhälsomyndighetens besked om att öppna upp gymnasieskolor och vuxenutbildningar.

– Det är många som längtar efter att få komma tillbaka till skolan och vardagen. Samtidigt är vi måna om att både våra elever och våra medarbetare ska känna sig trygga med att komma tillbaka till sin skola, säger Mokhtar Bennis, skolchef för kommunens gymnasieskolor.

Komvux har från och med den 17 juni elever som undervisas i en kombination av distans- och klassundervisning. Klassundervisningen gäller främst elever på sfi som behöver stöttning i klassrumsmiljö för att kunna komma vidare i sin kunskapsutveckling.

– Från och med imorgon har vi ett par hundra sfi-elever på plats i Komvux lokaler på Campus Risbergska. Vi är noga med att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att förhindra smittspridning och det här blir ett bra tillfälle för oss att testa på livet tillbaka på skolan i lite mindre skala inför höstens uppstart, säger Veronica Svensson, skolchef på Komvux.

källa: Örebro kommun