I dag invigs sommarutställningen på slottet – kläder från filmens värld

Måndag 22 juni invigs årets sommarutställning på Örebro slott. Bakom titeln Dressed for Success – Från Queen Elizabeth till Downton döljer sig originalkostymer från kända film- och tv-produktioner.

Ett urval av de filmer och serier som kommer vara representerade är Downton Abbey, The Danish Girl, Mitt Afrika och The King’s Speech. Totalt visas ett 30-tal originalkostymer och objekt från ett tiotal produktioner.

Utformningen av utställningen är unikt sammansatt och har aldrig tidigare visats i detta slag. Besökarna får följa med på en resa genom historien, från mitten av 1500-talet till 1900-talets början, där de kanfölja både historierna från filmerna och tv-serierna plus Sveriges och Örebro slotts historia under samma tidsperiod.

Utställningen invigs 22 juni och kommer visas dagligen till och med den 23 augusti. Arrangör är Örebrokompaniet.