Han målar på presenningar – utställning i S:t Nicolai kyrka

Nya, ännu inte visade presenningsikoner av prästen, konstnären och före detta örebroaren Mats Hermansson ställs ut i S:t Nicolai kyrka under perioden 27 juni till 8 augusti.


I advent och jul visades hans presenningsikoner i Olaus Petri kyrka på norr och fick stor uppmärksamhet. Nu är det dags igen – denna gång i S:t Nicolai kyrka i city. Tre av Mats Hermanssons presenningsikoner finns i S:t Nicolai kyrka permanent: en vid ljusbåten, en i Engelbrektskapellet och en riktigt stor nära predikstolen. Den sistnämnda visar en välsignande Jesus och texten ”Jag säger dig: var inte rädd”.


– Vi är glada över att kunna erbjuda den här utställningen i sommar, med fler och helt nya presenningsikoner av Mats, säger församlingsherde Anders Lennartsson. Temat är händer och kors. Händer som välsignar och berör i en tid då beröring är problematisk – och kors som talar om det som är svårt i livet, men som framför allt berättar om hoppet.

källa/ foto: Svenska kyrkan, Örebro