City Gross försvinner från Örebro – det här kommer istället

Bergendahls Foods fortsätter att satsa på konceptet Cash. Nu står det klart att den befintliga City Gross-butiken i Örebro i höst kommer att bli en Cash-butik. Sedan tidigare finns Hyllinge Cash som nyöppnade under november 2019.

Bergendahls Foods butikskoncept Cash möter behovet från bland annat storhushåll, restauranger och familjer som vill handla mat och hushållsartiklar i storförpackningar till låga priser. I november 2019 valde företaget att fördjupa sitt fokus på konceptet och en befintlig Cash-butik i Hyllinge uppgraderades.

Henrik Weiden, försäljningsdirektör på Bergendahls Food, menar att det finns utrymme att flytta fram positionerna inom detta segment av marknaden:
– Uppgraderingen av Hyllinge Cash har gett bra resultat, det visar att vi är på rätt väg. Vår ambition har varit att fortsätta att växa med fler enheter om investeringen föll väl ut, säger Henrik Weiden som berättar att nästa steg därför blir att satsa vidare i Örebro.

City Gross har funnits i Örebro sedan hösten 2011. När butiken nu görs om till Cash-konceptet blir fokus, vid sidan av mat och hushållsartiklar i storförpackningar, att erbjuda en konkurrenskraftig prisbild, ett brett sortiment från världens alla hörn och en kvalitativ frukt- och gröntavdelning.

– Vi har kommit fram till att Cash-konceptet passar våra befintliga lokaler i Örebro bättre. Det handlar om hur vi kan dra nytta av läget, efterfrågan och ytorna på bästa sätt. Nu ser vi fram emot att forma och utveckla konceptet i vår andra pilotbutik, säger Henrik Weiden.

Exakt datum för öppning är ännu inte bestämt, men arbetet med att omvandla butiken beräknas starta efter sommaren.

källa:Bergendahls Foods