De ska spela musik utanför vårdboenden i Örebro

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län och ABF Örebro län har beviljats stöd från Örebro kommun för att anordna musik utanför vårdboenden och trygghetsbostäder i Örebro kommun. Syftet är att bjuda de boende på ett avbrott i vardagen fyllt av musik, glädje och gemenskap.

Stödet från Örebro kommun har gjort det möjligt för SV och ABF att anlita tre artister som kommer att åka runt till närmare 30 boenden för att underhålla i juli, augusti och september. De kommer att bjuda på allt från schlager till rock och pop.

Anneli Nyman, handläggare Kultur för seniorer Vård och omsorg, säger att det är roligt att tillsammans med olika studieförbund kunna ge möjligheten för alla boenden att få uppleva livemusik.

– Min önskan är att kultur skulle finnas på recept. Att se den glädje och gemenskap som musik väcker, värmer mitt hjärta. Musik har ingen ålder

Stefan Strömgren, verksamhetsutvecklare på SV Örebro län, fyller i;

– Ytterligare en positiv aspekt är att stödet och samarbetet skapar arbetstillfällen för kulturarbetare som med anledning av pandemin har fått många av sina jobb avbokade.