
Nu kan du som restaurangbesökare beställa rätter där 100 procent av
ingredienserna på tallriken kommer från länet. Satsningen är ett led i arbetet att långsiktigt stärka Örebro läns matidentitet.
Pilotprojektet pågår 22 juni till 31 augusti. Inledningsvis är det två restauranger och ett 10-tal producenter som deltar. Restaurang Mojo och Restaurang & Cafe Gamla Örebro har arbetat fram varsin 100-procentig lokal maträtt.
Det är Agro Örebro, som tillsammans med två restauranger och 10-talet lokala producenter, står bakom pilotprojektet.
-Restaurangbesökaren kommer att känna det i smaken! Nyskördat är alltid godare, utlovar Anders Johnsson, Slyteviken kreativ catering & matstudio, som är en av kockarna bakom satsningen.
Projektet ska öka tillgängligheten av lokalt producerade livsmedel för restauranger och restaurangernas gäster. En viktig del är att hjälpa producenterna att hitta en enkel logistikkedja för att nå restaurangerna.
Utmaningen för många restauranger är att få lokala varor i större kvantiteter över tid, menar Richard Ekbom, på grossisten RIMA, som ansvarar för varuförsörjningen i projektet.
källa/ foto: Agro Örebro/ Andreas Hyltén