Så räddades Live at Heart – Öbo och Almi går in med stöd och lån

Tack vare stöd från Örebrobostäder och ett så kallat ”Brygglån” från ALMI har den akuta krisen för Live at Heart avvärjts, skriver konsertarrangören i ett pressmeddelande.

Planeringen pågår för fullt inför årets Live at Heart-festival, som genomförs 2-4 september i Örebro. I år live-streamad på webben, i huvudsak under tre dagar. Då kommer publiken få uppleva streamad livemusik, virtuell filmfestival och seminarier om musik, film och entreprenörskap. Planering pågår dock för att festivalen ska erbjuda en plattform för live-spelningar även utanför de tre dagarna, samt att spelningar ska kunna ses på fler ställen.

Corona-krisen har slagit hårt mot Live at Heart; medan kostnaderna är utspridda över året är det nästan bara under festivaldagarna som festivalen genererar intäkter. Tack vare extra-stöd från Örebrobostäder och att sponsorerna valt att fortsätta stödja festivalen kan årets festival genomföras – och dessutom lite mer ambitiöst än vad som planerades i juni. En av Skandinaviens största showcase-festival kan därmed fortsätta utvecklas och växa.


– Vi är otroligt tacksamma för ÖBOs stöd, ALMI, och alla sponsorer som fortsätter hjälpa Live at Heart att erbjuda en plattform till artister som inte är etablerade ännu. Tack vare det stöd vi fått vet vi att årets festival kommer att bli en bra festival, även om den blir Corona-anpassad, säger Åke Lundström, VD för Live at Heart.
– Stödet vi fått från örebroare och andra är helt avgörande – tack vare alla som engagerat sig, tagit kontakt och erbjudit hjälp vet vi redan nu att vi i höst kan börja planering och organisation för att kunna erbjuda en ännu bättre festival 2021, den bästa någonsin. 2021 kommer Live at Heart synas ännu mer i Örebro, växa som mötesplats för musikbranschen och en erbjuda en ännu bättre plattform för osajnade artister, säger Björn Sundin, ordförande i styrelsen för Live at Heart.

, ,