Klart med nytt avtal för Lindbergs Buss om serviceresor – 70 nya fordon

Den 1 juli klockan 00:00 avgick de första taxibilarna från depån i Örebro, Lindesberg, Karlskoga och Nora och markerar startskottet för det nya avtalet mellan Länstrafiken i Örebro och Transdevs dotterbolag, Lindbergs Buss. Intensiva förberedelser ligger till grund för att serviceresor ska flyta på smidigast möjliga sätt för resenärerna.  Lindbergs Buss kommer in i avtalet med 70 nya fordon.

Det nya avtalet gäller i fem år fram till den 30 juni 2025. Lindbergs Buss, som är en del av Transdev sedan 2019, har tidigare trafikerat serviceresor i området under en femårsperiod. Det nya avtalet omfattar också nu även orterna Karlskoga, Kopparberg, Nora och Lindesberg.

– Det känns hedrande att ha fått Länstrafikens fortsatta förtroende. Vi försvarar hela verksamheten vi har idag samt bryter ny mark, vilket är mycket spännande. Vi har längtat efter att trafikstarten skulle komma igång. Förberedelserna har pågått i flera månader och det har varit en lång process med överklagande i bland annat Karlskoga. Det är ett jättestort projekt att få allt på plats och vi har arbetat hårt för att allt ska kunna flyta på så bra som möjligt, säger Lena Bauman, affärschef Mälardalen, Transdev Sverige AB.