Full fart på bygghandeln – fler renoverar i år

Svenskarna renoverar som aldrig förr. Under våren när pandemin bromsade in Sverige på många sätt syns en tydlig ökning i renoveringsviljan i Örebro län. Det visar ny statistik från Renoveringsindex, som är ett mått på hur mycket svenskarna renoverar genom att väga samman rotavdraget och SCB:s handelssiffror.

– Trots dessa dystra tider med oro, sjukdom och tuffare ekonomi för många ser vi tydligt att många invånare i Örebro län kanaliserar sin energi till att renovera. Bra underhåll och renovering är viktigt för att bibehålla och öka värdet på sitt hem, säger Mikael Holmstrand vd för Garageportexperten och initiativtagare till Renoveringsindex.

Under mars, april och maj i år omsatte handeln med bygg- och vvs-varor, färg och elartiklar cirka 548 miljoner kronor i Örebro län enligt SCB:s siffror, en markant ökning jämfört med samma period 2019 då motsvarande siffra var 483 miljoner kronor. Samtidigt spenderade invånarna i Örebro län cirka 199 miljoner kronor på rot-avdragsberättigade tjänster.

källa: Renoveringsindex/SCB/Garageportexperten