Snart premiär för #metoo-roman på Örebro Teater

Den 19 september har Martina Montelius #metoo-roman Stackars Birger urpremiär som teaterföreställning på Örebro Teater. “Pjäsen är en lika delar humoristisk som djupt allvarlig berättelse om maktmissbruk och hämnd och har kallats en ”spring-i-dörrarna-tragedi” om övergreppens dominoeffekter, som inbjuder till både högljutt flabbande och en stunds lindring av samtidsångesten”, skriver teatern i en information.

Pjäsen bygger på Martina Montelius bok med samma namn som skrevs under #metoo-hösten och som har kallats för den första #metoo-romanen. Nu får berättelsen urpremiär som pjäs. Martina Montelius står själv för dramatiseringen av boken och för regin står Josefin Ankarberg, en av de drivande krafterna bakom en av Stockholms mest tongivande och uppmärksammade frigrupper, Moment:teater. I huvudrollerna som Gisela och Birger ser vi Malin Berg och Tobias Aspelin.

källa/ foto: Örebro Teater