Live at Heart tar ställning mot våldet – samarbetar med Non Violence foundation

“Live at heart är glada att presentera Non Violence foundation som ny samarbetspartner. Tillsammans ska vi arbeta för att minska våldet i samhället med hjälp av happenings, utbildning och musik”, skriver de i en information.
 
Non Violence foundation kommer från musiken. Idén kom till efter att Carl Fredrik Reuterswärd gjort den knutna revolvern till minne av vännen John Lennon. När revolvern blivit en av de mest kända konstverken i världen skapades en organisation som ska arbeta för Fred. Yoko Ono blev sedan den första som gjorde en egen design av revolvern för att hjälpa den nya organisationen och hon följdes sedan av bland andra Paul McCartney, Mohammed Ali och i senare tid Jonas Åkerlund och Håkan Hellström.
NVF:s syfte är att inspirera, motivera och engagera unga människor till att bättre förstå hur man löser konflikter utan våld. 
 
Tillsammans kommer Live at heart och NVF att skapa förutsättningar för att möta fler ungdomar i Örebro, Sverige och Världen.
 
-Vi är väldigt glada att få starta vårt samarbeta med Non Violence foundation. Men vi ska komma ihåg att ingenting kommer att hända om vi inte arbetar tillsammans. Live at Heart är också alla sina samarbetspartners, musiker, filmare, entreprenörer och publik. Tillsammans kan vi göra världen till en lite bättre plats, säger Åke Lundström, VD Live at Heart.

källa: Live at Heart/ arkivbild