Örebro kommun: Få ett avslappnande “skogsbad” – digitalt

Att naturen kan få en att må bättre och slappna av har de flesta upplevt någon gång. Nu erbjuder Örebro kommun alla örebroare en möjlighet att uppleva skogen digitalt och på distans. Genom två filmer, där tittaren guidas framåt i en långsam vandring och insuper skogen på ett medvetet sätt, får alla chans att delta i något som går under namnet skogsbad.

– Skogsbad handlar inte om att bada i en skogstjärn som man kanske kan tro när man hör ordet, utan det är ett sätt att uppleva naturen med alla sinnen, säger Malin Björk enhetschef Naturvårdsenheten på Örebro kommun. Vi vet att många är och har varit isolerade på grund av coronaviruset, och inte kunnat röra sig utomhus som vanligt. Men det finns också andra orsaker till att det kan vara svårt att komma ut i skog och mark, och därför vill vi erbjuda en skogsupplevelse på distans.

Se filmerna här:

https://www.orebro.se/kultur–fritid/natur–parker/skogsbad.html