Tidigare örebrostudent blir manager för kocklandslaget

Jens Ericsson, som studerat vid Restaurang- och hotellhögskolan på Örebro universitet, blir ny general manager för Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget.

Mellan 2002 och 2005 studerade Jens Ericsson restaurang- och måltidskunskap på Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet i Grythyttan.

De senaste tre åren har Jens Ericsson jobbat som key account manager på Martin och Servera, och innan det var han verksam som kock och köksmästare i bland annat Stockholm, Uppsala och Åre. Han har dessutom själv tävlat som kock i både Culinary World Cup och Culinary Olympics, restaurangbranschens motsvarighet till VM och OS.

–  I Culinary World Cup 2010 tog jag som kock med Stockholm Culinary Team en fjärdeplats och 2012 vann vi guldet i Culinary Olympics. Nu under 2020 var jag lagledare för samma lag och tog silvermedalj i de regionala tävlingarna i Culinary Olympics.

I mitten av september tillträder Jens Ericsson tjänsten som general manager för både Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget.

– Det är känns otroligt roligt och hedrande att ha fått den här möjligheten. Det känns fortfarande lite overkligt. Även om arbetet med laget Stockholm Culinary Team var på en hög nivå och krävde mycket jobb så känns detta annorlunda när jag kommer att få jobba med det jag älskar på heltid. Det är med stor ödmjukhet och stolthet jag tar mig an det här uppdraget.

källa: Örebro universitet