Utställningen om Marilyn Monroe förlängs till 9 september

Nu står det klart att världsutställningen om Marilyn Monroe i Örebro förlängs från den 30 augusti fram till onsdagen den 9 september.
– Vi märker att besökarna är väldigt nöjda. Därför vill vi ge alla som inte besökt utställningen än en ny chans att komma hit, säger Rebecca Larserö, projektledare.

Precis som under Titanic-utställningen i Örebro sommaren 2017, förlängs nu öppettiderna för ”Marilyn Monroe – The Untold Story”, som är ett samarbete mellan Örebrokompaniet och Frimis Salonger.

Utställningen har visats på Örebro konserthus från den 30 maj och kommer nu att fortsätta in i september. Det är första gången som utställningen är i Sverige och mer än 200 unika objekt från Hollywood-ikonens dramatiska liv visas upp.

-Som alla andra verksamheter är vi givetvis också på olika vis berörda av covid 19-utvecklingen och rådande restriktioner. Vi har gjort vad vi kunnat för att hela tiden vara måna om att besökarna ska känna sig så trygga som möjligt. Bland annat med begränsat antal besök per dag och en önskan om att ta med egna hörlurar för att lyssna på utställningens audioguide, säger Kimmo Kirvesmäki, projektledare.


– Med förlängningen hoppas vi kunna ge örebroarna, och även alla andra, som inte varit på plats en ny möjlighet att få upp ögonen för den spännande person som Marilyn Monroe var.  För under dessa speciella tider som råder har vi ändå märkt att besökarna som varit på plats under sommaren är väldigt nöjda med utställningen och bemötandet på plats av personalen, vilket är glädjande. Nu hoppas vi bara att fler örebroare ska ta sig hit medan den finns kvar i Sverige, säger Rebecca Larserö, projektledare.

arkivbild