Dennis Svennebäck har släppt en EP – “Ärligt, experimentellt och lite rått”

21-årige indieartisten Dennis Svennebäck har de senaste åren framfört sin egen musik på de flesta av hemstaden Örebros scener: från den i stadsparken på Nationaldagsfirande, Världens Barn-galan på Hjalmar Bergmanteatern till Live at heart och Folk at Heart.  Nu finns hans senaste EP “The Reconciliation Project” på Spotify.

– Ärligt, experimentellt och lite rått, beskriver han den själv. Som det blir när man sitter i skogen och hämtar inspiration.

En dos av Västernorrlands fjällvärld kan möjligtvis också anas när akustiskt blandas med elektroniska ljudmattor i de fyra låtarna. Det senaste året då EP:n finputsats har Dennis nämligen spenderat i Örnsköldsvik på Anders Bagges utbildning Dreamhill Academy med fokus på rollen som musikproducent.

– Det är en unik möjlighet att lära sig branschen och göra musik tillsammans med andra unga artister men också etablerade. Som producent har man dessutom friheten att både experimentera och lyfta fram det allra bästa ur ett råmaterial.

Själv står han för text, musik, sång, de flesta av instrumenten och produktion på “The Reconciliation Project”.