Nu ska boende på vårdboenden i Örebro sätta betyg på maten – använder en app

Boende på vård- och omsorgsboendet Karlslundsgården på Väster i Örebro tycker till om nya näringsrika och hälsosamma livsmedel. Örebroföretaget Familjen Wallins mat är aktören bakom satsningen på näringsrika och proteinrika mellanmål för seniorer och personer med funktionsvariation. Trots coronatider har man nu hittat innovativa lösningar för att kunna genomföra smaktestet.

Testet kommer att genomföras på två avdelningar på Karlsundsgården i Örebro, med totalt 15 boende. Även personalen kommer att delta i testet. Frågeställningarna kommer att belysa smak, konsistens, utseende, portionsstorlek och paketering och man kan välja mellan att svara via appen Foodback eller på papper. 

Foodback-appen är ett digitalt skattningsverktyg, framtaget i samarbete mellan Knowit, Alfred Nobel Science Park och studenter på Örebro universitet.

,