Meadows får Live at Hearts pris Musikörat

Live at Heart-festivalen uppmärksammar varje år med Musikörat individer eller grupper som genom sitt värv har utvecklat, bidragit eller på annat sätt lyft svensk eller lokal musikkultur på ett alldeles unikt sätt. Tidigare prismottagare är bland annat Fredrik Strage (2019), rörelsen #närmusikentystnat (2018), Malena Ernman och Alexander Goldmann (2017), Göran Samuelsson (2016), Hilda Sandgren och Tomas Ledin (2015). 
 
I år delas Musikörat ut till artisten Meadows som egentligen heter Christoffer Wadensten. 
 
Juryns motivering lyder:
 
”När musik är som starkast skapar den band och närhet mellan människor. Levande känslor och relationer uppstår mellan den som sjunger och den som lyssnar. Det sker också när musiken är som mjukast. När den berör.
 
Musikörat delas 2020 ut till en artist som i hela sin varelse berör. Genom ord och musik. Genom varmt relaterande till publik, partners och medmusiker. I små rum, i stora rum, i digitala dialoger. Han är den enda artist som varit med på Live at Heart-programmet i alla år. Han personifierar de värden Live at Heart vill smitta människor med.
 
Det finns ett tillsammansskap i kulturen och musiken. Vi känner inte till någon som besjälar detta mer än årets pristagare. När hans känsliga kreativitet tar plats i ett rum gör den oss alla omedelbart drabbade och närvarande. Där möts vi och smittar varandra.
 
Live at Heart hade inte blivit det vi blivit utan Christoffer Wadensten, Meadows.”  
 
 – Vilken fantastiskt fin motivering!. Jag blir djupt rörd och glad att höra att det jag gör landar på det sättet, och samtidigt väldigt överraskad men stolt att bli tilldelad Musikörat. Jag hade inte heller blivit det jag blivit utan Live at Heart. Det är min favoritfestival i hela världen. Flera år har jag gjort avbrott i turnéer för att komma till Live at Heart, om än bara för en kväll. Det var på nåt sätt där jag fick börja spela min musik för en publik som verkligen lyssnar och jag har inte tagit en enda spelning för given. När en konsert lyfter och blir något extra så beror det lika mycket på publiken och rummet som på artisterna, om inte mer. Så jag hoppas vi får vara tillsammans på det sättet snart igen, säger Christoffer Wadensten, Meadows. 

källa/ foto: Live at Heart/ arkivbild