Örebroföretag skapar plattform för musik till film

Soundcase från Örebro är en ny plattform för musiklicensering vars tjänst riktar sig till film- och innehållsskapare som snabbt vill hitta högkvalitativ musik för sin produktion – om det så handlar om personliga klipp eller större film- och reklamproduktioner. Då tjänsten är grundad av musikproducenter har de, utöver högkvalitativt innehåll, lagt stor vikt vid låtskrivarnas upphovsrättsliga frihet. 

— Musik har alltid varit vår passion. Vi kände från början att vi ville skapa ett alternativ som är attraktivt och hållbart för både filmskapare och musikproducenter. Vi har fått väldigt positiv respons från branschen och att vi nu har närmare 100 anslutna musikskapare redan innan lansering är ett kvitto på att vi skapat något bra, säger Martin Jacobson grundare av Soundcase. 

— Det är ofta tidskrävande att hitta rätt musik till sina produktioner. Vårt mål är att ge filmskapare snabb och direkt tillgång till högkvalitativ musik och verktyg för att enkelt hitta musiken de behöver till sina projekt, så att de kan spendera mer tid på att vara kreativa och hinna med sina deadlines. Vi har handplockat artister från hela världen och hoppas bli det självklara valet när det kommer till att licensiera välproducerad musik på ett snabbt och enkelt sätt med en hållbar modell för alla inblandade, säger Martin Jacobson. 

källa/ foto: Soundcase

,