I år blir det även poesi på Live at Heart

I år är inget som vanligt på kulturscenen. Det gäller även för Live at Heart. I år är det två stora förändringar som äger rum för eventet. Hela Live at Heart kommer att vara digitalt. Den andra nyheten är Live at Heart: Lyric med lysande poeter från Örebro Län och övriga Sverige.
Scenen är ett samarbete mellan Live at Heart och Litteratur Örebro Län, ett treårigt projekt med Region Örebro län som huvudman.

– För tredje året i rad samarbetar Litteratur Örebro län med Live at Heart, i år med fokus på lyrik. Förra året fanns scenpoesi med i föreläsningsform, i år får poesin det fokus den förtjänar, säger Katarina Strömgren Sandh, områdeschef Kultur och ideell sektor.

En rad läsningar går att se online på fredagskvällen den 4 september, de sänds live från Örebro och det går som publik att kommentera och skicka frågor till poeterna. 

– Det kommer att bli spännande och det kommer att beröra. Från Länet har vi till exempel Agneta Wistrand, författare och poet. Den örebrobaserade estradpoesigruppen Ordvittra. Även Niklas Mesaros, tidigare örebroare som nu är regissör på Dramaten, dubbel svensk mästare i poetry slam och författare till romanen “Sjöhästar” kommer också. Jag känner mig väldigt förväntansfull, säger Linda Berg Ottoson, projektledare för Litteratur Örebro län.