Nitton93 blir agent för tyskt bolag – huvudkontor i Örebro

Butiksinredningsföretaget Nitton93 blir generalagentur för det tyska bolaget VKF Renzel, som nu etablerar sig på den svenska och norska marknaden. VKF Renzel är ett av världens ledande bolag inom tillverkning av säljstyrande produkter för butiker.

— Samarbetet med VKF Renzel tydliggör oss som helhetspartner till våra kunder, då vårt partnerskap gör att vi kan erbjuda marknaden ett komplett utbud av butiksprodukter. Det är tydligt att de är ett globalt bolag, med tyskt precis struktur för logistik och kvalitet, säger Erik Hagerius, Vd på Nitton93.

VKF Renzel grundades i Tyskland år 1985 och är idag en av världens största bolag inom sitt område. Huvudkontoret för verksamheten i Sverige och Norge kommer ligga i Örebro, med nordiskt centrallager i Kumla. Nitton93 kommer fungera som distributör av VKF Renzels produkter.

— Nitton93 är en kreativ partner som känner marknaden och jobbar med många av de största kunderna på den nordiska marknaden. För oss var det ett självklart val att arbeta med dem. Deras förmåga att förvalta unika butikskoncept tillsammans med våra standardprodukter blir en perfekt kombination, Christopher Becks, regionchef Skandinavien på VKF Renzel.

Nitton93 är en butiksinredningsleverantör som har som mål att leverera attraktiva och säljande butiker. De är med under varje steg av processen, när man skapar en ny butik eller omarbetar en existerande och gör det lätt för butiker att på egen hand ta ansvar för sin inredning. Några av deras kunder är Apoteket, Friskis & Svettis, Stadium, Polarn O. Pyret, Åhléns och Telia. Nitton93 grundades år 1992 och har huvudkontor i Örebro.