Spökstaden på höstlovet tar paus – åter nästa år

Örebrokompaniets höstkoncept Spökstaden tar en paus 2020 för att satsa på ett gemytligare och mysigare höstkoncept. Alla spökälskare, zombies och vålnader får vänta till 2021 då Spökstaden vaknar till liv igen.

Beslutet är fattat då temat och konceptet, detta år mer än någonsin, har ett ämne som kan uppröra och kännas stötande. Beslutet grundar sig även i att flera aktiviteter som vanligtvis finns med i Spökstaden inte kommer att kunna genomföras på grund av Folkhälsomyndighetens riktlinjer, vilket gör att hela konceptet riskerar att inte kunna leva upp till de förväntningar som målgruppen har.

-Eftersom flera stora evenemang har fått ställas in på grund av coronapandemin, kan konceptet Spökstaden inte bli detsamma som tidigare. Men vi känner också att tonläget för sådana här arrangemang inte riktigt känns rätt efter den situation världen genomlevt sedan i våras, säger Björn Fransson, chef destinationsutveckling och värdskap på Örebrokompaniet och fortsätter:

-Därför väljer vi att pausa Spökstaden i år för att istället arbeta med ett mer nedtonat budskap som handlar om att omfamna hösten. Visst kommer här att finnas lite ruskigare inslag, men inte alls på samma nivå som tidigare.

Det nya höstkonceptet, Äntligen höst, syftar till att lyfta de aktiviteter och besöksmål som finns tillgängliga i Örebro under oktober och framförallt under höstlovet vecka 44.

Från Örebrokompaniets håll kommer aktiviteter arrangeras på Örebro slott, men med mindre fokus på skräck och hemskheter och mer fokus på Lilla Spöket Laban och Lillprins Bus, samt snällare vandringar för stora och små.