Nu fylls Örebro Teater med musik – här är hela programmet

Örebro Teater öppnar huset och verksamheten igen och planerar för en höst fullspäckad med föreställningar och konserter. Under säsongen förvandlas teaterscenen vid fem tillfällen till en unik och stämningsfull konsertlokal med intima konserter med några av landets bästa artister.

Konserter under spelåret 2020–2021:

Moa Lignell – 27 septemberHon har släppt två album och turnerat landet runt, både som soloartist och tillsammans med bland andra Melissa Horn, Anna Ternheim och Janne Schaffer. Hennes texter och musik har även framförts av Melissa Horn, Sonja Aldén och Jens Hult. Hennes debutlåt When I held Ya som släpptes 2012 har över 21 miljoner lyssningar på Spotify.

Britta Persson – 25 oktoberFamiljekonsert med indiefavoriten Britta Persson, musik för alla åldrar! Efter 6 års tystnad ger Britta Persson nu ut en skiva för barn: Folk – Dikt och toner om personer. Albumet är ett samarbete med två av Sveriges främsta barnboksförfattare och illustratörer; Lisen Adbåge och Emma Adbåge. Det är inte alltid lätt att lyssna på musik tillsammans med de yngsta människorna i vår närhet. De kan inte relatera till Yeah-baby-come-on och du känner inte så mycket för Lilla snigel. Ibland dyker det upp skivor som barn och vuxna kan mötas i. Britta Perssons skiva är ett lysande exempel på det!

Sara Parkman – 20 novemberSara Parkman är folkmusiker, kompositör, tredje generationens prästbarn och violinist. 2016 kom det kritikerrosade debutalbumet Sara Parkmans skog där musiken beskrevs som en väv av poesi, grusvägar, 80-talssynthar, skogsdrömmar och flödande fioler. Tillsammans med Samantha Ohlanders skapade hon albumet och föreställningen Matriarkerna under 2017. Hon har skrivit och turnerat med Riksteaterns hyllade föreställningar Nationalparken och Fäboland. 2017 vann Sara priset Årets Artist vid Folk- & Världsmusikgalan och 2018 vann Matriarkerna pris som Årets Album. 2019 tog hon emot SKAPs aktivistpris. Fäboland blev utvald till scenkonstbiennalen 2017 och 2018 fick hon stipendium från STIM. Hon har sommarpratat för P1 och samarbetat med artister som Fever Ray, Bob Hund och Silvana Imam.

Lisa Miskovsky – 17 januariEn av musiksveriges absolut mest etablerade artister och låtskrivare. Hon har sålt över 200 000 album och vunnit två Grammisar, erhållit fem Rockbjörnar och medverkat i melodifestivalen. Utöver sitt eget artisteri har hon haft stora framgångar som låtskrivare åt andra och varit del av tonvis med samarbeten i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Lisa har ofta kanaliserat den västerbottniska naturen i sitt låtskrivande, vilket också går som en tydlig nerv även genom de nya låtarna på hennes senaste album, Bottenviken.

Daniel Lemma – 21 marsUnder rubriken Blues, ballader och Boye bjuder Daniel Lemma tillsammans med kompmusiker in till en intim och avslappnad kväll där det växlas mellan Daniels egna låtar, och andras låtar som inspirerat honom, samt de Karin Boye-tolkningar han spelade in för några år sedan och som låg till grund för föreställningen Stjärnornas tröst på Göteborgs Stadsteater.


Konserterna ges i samarbete med Kulturaktiebolaget.

källa: Örebro Teater