Bostadspriserna fortsätter stiga – “ser ljusare på framtiden och efterfrågan är stark”

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Örebro län stigit med tre procent medan villapriserna stigit med sex procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– Bostadsköparna ser ljusare på framtiden och efterfrågan är stark i hela landet. Det kombinerat med lågt utbud och låga räntor ger ökande priser över lag. Vissa vill ta steget från lägenhet till en mer rymlig villa eller radhus, andra letar efter en bostad med plats för arbetsrum, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– De stigande priserna gör det ännu svårare för unga och ensamhushåll att köpa bostad, speciellt i kombination med tuffa villkor för att få bolån. Om fler ska kunna byta bostad efter behov krävs långsiktiga politiska lösningar. Här bör omformulerade amorteringskrav, sänkt flyttskatt och individanpassad kontantinsats vid bostadsköp vara i fokus, säger Marcus Svanberg.

Det senaste året har priserna på bostadsrätter i Örebro län stigit med 7 procent medan villapriserna stigit med 9 procent. Fritidshuspriserna har stigit med 3 procent det senaste året, att jämföra med 9 procents ökning i landet.

källa/foto: Svensk Mäklarstatistik/ Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

,