Succé för digitala Live at Heart – 45 000 visningar av 70 konserter

Med 70 konserter, 15 seminarier och en internationell kortfilmsfestival blev Live at Heart Sveriges största festival hittills under 2020. I år pågick festivalen torsdag till lördag.

“Live at heart – on live 2020 genomfördes helt utan publik och hade 45 000 views på Youtube, Facebook och på genom Nerikes Allehandas TV. Vanliga år samlas 7 000 personer i Örebro under showcasefestivalen Live at heart i september, för att hitta hitta samarbeten inom musik och film, skapa nya projekt, och njuta av de 200 musikakterna från hela världen på någon av ett tjugotal scener i Örebro. Som en följd av Corona-pandemin blev årets festival annorlunda och hölls helt och hållet digitalt”, skriver arrangören.


– Naturligtvis saknar vi alla människor vi brukar träffa ett vanligt år men jag är glad att vi trots det lyckades skapa en bra festivalkänsla, säger Åke Lundström, VD på LIve at Heart.

-Alla som har uppträtt, arrangerat, skött tekniken och hjälpt till på andra sätt har gjort ett fantastiskt jobb, som väldigt många tagit del av. Men nästa år vill jag träffa alla på plats igen, här i Örebro.


– Vi vill tacka nya och gamla finansiärer som lät oss genomföra den här festivalen digitalt så att vi kan komma ur 2020 med en ekonomi i balans och se fram mot många fantastiska år med Live at Heart framöver. Dessutom gav detta format nya idéer om hur festivalen kan utvecklas framöver, säger Björn Sundin, ordförande i Live at Heart.


,