Universitetet har skapat en arena för innovation

Örebro universitet har nu öppnat en arena för innovation. “Idéen till innovationsarenan kommer från rektor Johan Schnürer som under sin tid i Uppsala var med och startade den liknande verksamheten Green Innovation Park. I arenan kommer studenter och forskare att jobba tillsammans med näringsliv och offentlig sektor för att gemensamt hitta lösningar och innovationer på olika problem. Fokus för verksamheterna är att bidra till att lösa samhällsutmaningar”, skriver lärosätet i en information.

I första steget består ORU Innovation Arena av två testbyggnader i form av en paviljong och en testhall – och om några år är tanken att arenan ska inrymmas i ett större hus. De två byggnaderna har fått namnen Hubben och Labbet.

– Här i Hubben finns det kontor, arbetsrum och mindre konferensrum. Om en extern part vill komma närmre akademin går det att hyra utrymme, säger Camilla Nicander, verksamhetsansvarig ORU innovation Arena.

När Labbet öppnar kommer det även finnas tillgång till en undervisningssal och en testhall.

– Där ska Örebro Campus Lab och AI Impact Lab ha sina lokaler. Och där har vi möjlighet att arrangera seminarier, presentationer och workshops för forskare, företag och studenter.

,