Nu ska örebroelever praktisera inom media

Eleverna på det estetiska programmet på NTI Gymnasiet i Örebro får detta läsår för första gången genomföra tre veckors praktik på en arbetsplats. Praktikplatserna ger arbetslivserfarenhet och öppnar dörrar för eleverna inom bland annat film- och mediabranschen.
NTI Design är namnet på utbildningen som NTI Gymnasiets elever på det estetiska programmet går. Skolan introducerar nu för första gången praktik för esteteleverna, något som annars enbart erbjuds till elever på yrkesförberedande program.

Bonita Drake är filmregissör och lärare i medieproduktion på skolan med ansvar för estetelevernas praktikplatser.

– Eleverna får en riktigt bra utbildning här på skolan, nu tar vi nästa steg för att vässa den ytterligare. Jag är stolt över att få vara med och bidra med min spetskompetens från filmbranschen, säger Bonita Drake. 

Nu pågår arbetet med att matcha eleverna med de bästa praktikplatserna. Där kommer lärarnas stora kontaktnät väl till pass. Bonita Drake har stor erfarenhet av filmbranschen, med goda kontakter hos både stora globala aktörer som Netflix och hos mindre, lokala produktionsbolag. Primärt är det praktikplatser i Örebro och i Sverige som är aktuella, men det är inte uteslutet med ett globalt samarbete.