Robertsons Charkuteri öppnar butik på Hamnplan

Robertsons Charkuteri AB har beslutat att etablera ytterligare en butik i Örebro. Plats för etableringen är Hamnmagasinet på Hamnplan.  

”De senaste åren har vi sett en tydlig trend där det närproducerade hamnar mer i fokus. Detta har inte minst blivit tydligt det innevarande året” säger Christian Borell, koncernchef för Kött- & Charkgruppen i Närke AB. 

”Vi har sedan förvärvet av Robertsons sett en ökad efterfrågan och sedan drygt ett år tillbaka har vi planerat för en expansion där vi även kan bredda vårt utbud men fortsätta ha fokus på det närproducerade. Vår vision är att Hamnmagasinet skall bli en samlingsplats för örebroarna där man kan köpa närproducerade varor och produkter av hög kvalitet. Genom detta kommer vi skapa förutsättningar för att etablera en butik med ett brett sortiment av närproducerade produkter i en lokal som ger en saluhallskänsla”, fortsätter Christian Borell. 

”Vi är väldigt glada att Robertsons har valt Hamnmagasinet för sin etablering av sin andra butik i Örebro”, säger Thomas Lundström, VD för Sjöborgs Fastighetsförvaltning. ”För oss har det varit väldigt viktigt att försöka hitta en lösning med något som passar fastigheten med sin unika utformning och läge och med den idé med fokus på det närproducerade som Robertsons presenterat för oss känner vi att det är något som kommer passa perfekt i fastigheten”, avlutar Thomas Lundström. ”Förutom en butik med saluhallskänsla vill vi även skapa en mötesplats med en festvåning och restaurang – allt med fokus på det närproducerade”, säger Christian Borell. 

”Vi har inlett samtal med flera intressanta partners som vill vara med och skapa denna unika mötesplats och utforma ett hållbart och unikt koncept som kommer skapa ett mervärde för alla örebroare”, avslutar Christian Borell.

,