I dag lanseras ÖrebroAppen – “nyheter och informationsflöde från näringsliv och föreningsliv”

Nu lanseras ÖrebroAppen. I appen finns nyheter och ett informationsflöde från näringsliv och föreningsliv i kommunen. Appen riktar sig till boende i Örebro kommun.

– Vi jobbar från start för att bli hela Örebros app. Vi har syskonappar på flera håll, bland annat i flera småländska kommuner där stora delar av invånarna använder sin lokala app. Vårt mål är att vara inkluderande och förse våra användare med information om det som finns i närheten av dem och är viktigt för dem, säger Lina Israelsson, vd.

I appen kan man bland annat få aktuella nyheter, enklare intervjuer med lokala profiler, hitta restuariang- och shoppinginspiration, hitta bostäder som är till salu, få erbjudanden från lokala företag och se aktuella händelser från polisen i Örebro.

ÖrebroAppen har tecknat avtal med Örebrokuriren gällande det redaktionella innehållet i appen. 

– Örebrokuriren har en lång tradition av att bevaka det som sker i Örebro. Samarbetet med ÖrebroAppen känns som ett helt naturligt steg i nyhetssajtens utveckling och är en del i vår framtidssatsning, menar K-G Ekblom, chefredaktör på Örebrokuriren.se.

Örebrokuriren har redan idag fokus på evenemang, kultur&nöje samt det lokala näringslivet och samhällsdebatten.

– Målet är att vara relevanta för dem som använder appen. Vi vet av tidigare erfarenheter att I en kommun med 7000 smartphoneanvändare hade den lokala appen på ett år fått 3000 unika användare varje vecka. Totalt hade 4500 personer laddat hem appen. Vårt mål är att genom relevans skapa ett stort engagemang även i Örebro, säger Lina Israelsson.

,