Örebro Teater startar play-tjänst – hyr föreställningar i 48 timmar

I helgen lanseras Örebro Teaters digitala playtjänst där teatersugna erbjuds att hyra de största föreställningarna digitalt. Först ut är Martina Montelius pjäs ”Stackars Birger” som hade premiär på teatern den 19 september och nu läggs upp på teaters nya playtjänst. Den som vill kan hyra föreställningen i 48 timmar och avnjuta hemma i tv-soffan.

De fyra största föreställningarna under säsongen kommer alla att filmas av, av fyra separata filmteam som filmiskt tolkar de sceniska verken ihop med föreställningarnas regissörer. Syftet är att ge varje föreställning ett unikt uttryck som stämmer överens med pjäsernas iscensättning och estetik.

– Vi har satsat ordentligt på att varje pjäs ska få en konstnärlig höjd, även i den digitala versionen. Vi vill erbjuda högkvalitativ teater även för de som kanske inte vill eller kan ta sig till teatern just nu, men även för de som kanske bor på annan ort men vill ta del av våra föreställningar. Alla föreställningar textas också, vilket gör att vi kan nå ut till ännu fler, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro Teater.

Playtjänsten: orebroteater.se/play

källa/ foto: Örebro Teater