Hon gjorde journalist-Örebros bästa gräv

Örebros journalister har beslutat att Murvelpriset i Örebro län 2019 går till
Anna Rytterbrant, Hem & Hyra, för sitt jobb: De glömda fastigheterna i Ställdalen.
Motivering:
Ett besök i utkanten av mångas vardag där det finns flera offer. Ett annorlunda, överraskande och ögonöppnande gräv som har en av sina främsta styrkor i att det gjordes på en liten ort. Få journalister väljer att lägga sin kraft på dessa samhällen i marginalen. Lokaljournalistik när den är som bäst.

– Juryn var enig och mycket imponerad över det arbete Anna Rytterbrant gjort och hur hon lyfter fram människor på en plats där media sällan eller aldrig befinner sig, säger Louise Gustavsson, jurymedlem.

Murveljuryn: Louise Gustavsson, SVT Nyheter Örebro, Ola Karlsson Widmark, SR Örebro, Maria Elisson, Örebro universitet, Jonas Brännmyr, NA, och Cathrine Gustavsson, frilans/Länsposten.