Föreningen BK Ettfyra får Vänsterpartiets pris för humanism och solidaritet

Vänsterpartiet i Örebro har under många år delat ut ett Priset för Humanism och Solidaritet, för att synliggöra och hylla personer och organisationer som gjort insatser för humanism och solidaritet. Pristagaren ska ha en lokal bas eller en lokal profil i Örebro, men kan ha sin verksamhet i Örebro eller någon annanstans i världen.

Tidigare pristagare är bland annat Örebro Rättighetscenter, Förskoleupproret, Föreningen Hitta Hem och Time for Ghana. Priset är, förutom äran, ett bidrag på 5 000 kronor.

I år delas priset ut till Vivalla-föreningen BK EttFyra, för sin verksamhet som idrottsförening och för sitt arbete med sociala frågor och integration. Klubben, som startade 2014 i Vivalla, har mottot Kärlek och respekt och har som syfte att erbjuda bra fritidsaktiviteter för unga pojkar och flickor i Vivalla. Det började som ett pojklag men sedan 2018 finns det även flicklag och föreningen har idag cirka 150 medlemmar födda mellan 2002 och 2010.


Klubben arbetar på ett bra sätt aktivt med värdegrundsfrågor, både på och utanför planen. Det sker ett medvetet arbete för att öka föräldrars engagemang i ungdomarnas fritid och för att få till en samverkan med andra aktörer som har en liknande värdegrund. Sedan hösten 2019 erbjuder klubben läxhjälp.

BK Ettfyra är ett exempel på ett väldigt lyckat integrationsarbete och vi är glada att kunna stötta deras verksamhet. Priset delas ut i på Folkets Hus i Vivalla ikväll den 29 sept kl 18.30.