Rekordmånga vill vara mentor åt studenter på universitetet

Rekordmånga har anmält intresse för att bli mentor till en student som är på väg ut i arbetslivet. – Vi har digitaliserat vårt mentorprogram Mentor Match, vilket skapar helt nya möjligheter, säger Tim Stubbings, alumnansvarig vid Örebro universitet.

Mentor Match är Örebro universitets mentorprogram som för samman talangfulla och motiverade studenter med noga utvalda alumner och vänner till Örebro universitet. Mentorerna utmanar och erbjuder råd och kunskap som hjälper studenterna att ta sina första viktiga steg ut i arbetslivet efter avslutade studier.

För drygt en vecka sedan gick en efterlysning ut efter nya mentorer som vill vara med i programmet under hösten 2020 och våren 2021. Responsen har varit överväldigande.

– Vi har redan lika många sökande som vi hade mentorer under förra året. Det är verkligen jätteroligt, säger Tim Stubbings.

En av förklaringarna till det stora intresset kan vara corona-pandemin. En konsekvens av de restriktioner som kom under våren är att mentorprogrammet numera är helt digitalt. Alla kontakter mellan studenter och mentorer sker via program som Zoom, Skype eller Teams.

– Jag kan tänka mig att det gör det enklare för folk att hitta tid i kalendern. Det har också gjort det möjligt för folk i hela landet – och även internationellt – att ta på sig ett mentorskap, nu när man inte behöver åka till Örebro för att träffas på ett café, en arbetsplats eller på campus.

källa: Örebro universitet