Anders och Sörens Bert blir serie på C More – premiär i vår

C More gör en ny komediserie om Bert som bygger på den populära bokserien av Anders Jacobsson and Sören Olsson. Inspelningen pågår i Bagarmossen utanför Stockholm och serien har premiär våren 2021.

– Det är både superkul och utmanande att få göra min tolkning av Bert. Han är ju en rätt speciell person och det händer en massa roliga och galna saker runt omkring honom. Jag tror att hela familjen kommer att gilla den här serien, säger skådespelaren Adrian Macéus.

Serien bygger på den älskade bokserien om Bert Ljung skriven av Anders Jacobsson and Sören Olsson. Tonårskillen Bert spelas av 15-åriga Adrian Macéus som tidigare gjort huvudrollen i musikalen Billy Elliot på Stockholms stadsteater, medverkat i julkalendern Storm på lugna gatan samt är aktiv på Youtube. Vid sin sida har han kompisarna Åke (Samy Karlsson Fariat), Lill-Erik (Arvid Bergelv) samt en helt ny karaktär: den tävlingsinriktade musiknörden Thora (Lily Wahlsteen).

I jakten på kärlek stöter Bert på alla möjliga hinder i form av snygga gitarrkillar, pinsamma föräldrar och plötsliga acneutbrott. Kompisgänget stöttar varandra genom tonårstidens alla utmaningar, stora som små.

– Vi älskar Bert! Nu får vi äntligen berätta att vi tillsammans med FLX producerar en modern tolkning av Berts universum med några av morgondagens stjärnor. Det här är en klockren pusselbit i vår stora familjesatsning, säger Josefine Tengblad, Dramachef på C More och TV4. 

källa: C More/TV4