Kommundirektör Anne Andersson slutar – “upplevelser jag alltid kommer att bära med mig”

Anne Andersson, kommundirektör i Örebro kommun sedan 2016, går nu vidare till nya uppdrag. Vid årsskiftet tillträder hon tjänsten som VD för Stockholmregionens Europakontor med placering i Stockholm och Bryssel.

–Det har varit en lärorik, utvecklande och rolig tid, och även om jag ser fram emot nya utmaningar kommer jag att sakna arbetet i Örebro kommun, säger Anne Andersson, kommundirektör i Örebro kommun. Att arbeta för Örebro och örebroarnas bästa är ett ärofyllt uppdrag och jag har lärt mig något nytt så gott som varje dag. Dessa erfarenheter och upplevelser kommer jag alltid att bära med mig.

– Kommundirektören har erbjudits en tjänst som av både privata och professionella skäl tilltalar henne mycket. Det måste vi både respektera och gratulera till, säger Kenneth Handberg (S), ordförande i Kommunstyrelsen Örebro kommun.

– Skiftet kommer att ske när politiken samtidigt ska diskutera hur kommunens framtida organisation ska se ut, säger Kenneth Handberg. En ny kommundirektör kommer få utmaningen och förmånen att forma förvaltningen för att möta upp den nya politiska organisationen. Det kommer ta lite tid att genomföra en så viktig rekrytering för Örebro kommuns del. Därför kommer vi att behöva en tillfällig lösning under rekryteringsperioden. En sådan lösning måste vi börja arbeta för omedelbart.

Rekrytering av ny kommundirektör
Redan nu påbörjas arbetet inför rekryteringen av ny kommundirektör för Örebro kommun. Kommundirektörsrollen handlar om att vara högsta tjänsteman för Örebro kommun, och ha det övergripande ansvaret för att styra och leda samtliga verksamheter, och driva utveckling med örebroarnas bästa för ögonen. Som kommundirektör i Sveriges sjätte största kommun deltar man också i både regionalt och nationellt arbete och utveckling.

Lyssna gärna på Anne Andersson program i Örebropratarna 2019:

,