Pernilla Körberg Törnqvist är ny ordförande för Swedish Network of Convention Bureaus

Örebrokompaniets chef för möten och evenemang Pernilla Körberg Törnqvist, har valts till ny ordförande för den nationella föreningen Swedish Network of Convention Bureaus.​

Det är en ära att få leda den här föreningen och nu är vårt jobb viktigare än någonsin för att få igång och utveckla en bransch i kris. Swedish Network of Convention Bureaus (SNCVB) är en ideell förening med 22 svenska Convention Bureaus. Syftet med föreningen är att ha ett forum för att tillsammans driva viktiga frågor för mötesindustrin och utbyta kunskap och affärer.  

– Det är ett hedersuppdrag att få leda föreningen och extra kul eftersom jag är en av initiativtagarna till att den bildades 2009. Att axla rollen nu när det vi jobbar med, möten och evenemang, gått från toppen till botten i denna världskris känns extra utmanande. Vi kommer lägga ökat fokus på samarbeten inom branschen, att ge varandra energi och se möjligheter i en förändrad värld, säger Pernilla och fortsätter:   

– Det här samarbetet där vi samlar 22 destinationer är helt unikt i världen. Här samarbetar vi kring gemensamma frågor istället för att enbart se oss som konkurrenter vilket inte bara stärker våra egna destinationer utan hela Sverige som mötesland. Tillsammans kan vi driva utveckling och affärer på ett sätt som enskilda Convention Bureaus inte har muskler att göra t ex inom internationell kongressbearbetning och kompetensutveckling.   

– Kongresser och möten är viktiga för Örebro. Att Pernilla tilldelas den här prestigefyllda rollen som ordförande för SNCVB visar på att vi i Örebro under många år varit i framkant i Sverige sett till hur vi driver stora möten till Örebro, säger Christer Wilén, VD på Örebrokompaniet.  

Pernilla Körberg Törnqvist valdes till ordförande under föreningens digitala årsmöte den 29 september. 

foto: Lena Larsson

,