Youtube-pjäs får urpremiär i Örebro den 13 oktober

Med humor och nyskapande Youtube-dramaturgi tar sig familjehumorshowen Twerk Face an vårt ständigt uppkopplade liv och skärmberoende, när pjäsen får urpremiär på Örebro Teater den 13 oktober.

Vad betyder det att vara känd? Hur många måste veta vem du är för att det ska räknas? Och varför är det så viktigt att inte vara en i mängden? Eller är det kanske rentav livsviktigt att vara en i mängden, att absolut inte sticka ut? Men om du vågar träda fram har du också chansen att bli sedd, upptäckt, att få världens kärlek. Och det är väl egentligen det vi alla vill – bli älskade?

– Med snabbfotad humor och en dramaturgi som närmast kan liknas vid Youtube och TikTok är Twerk Face en fartfylld, hysteriskt rolig och smått galen föreställning som bryter helt med många av de traditionella uppfattningarna om hur teater ska framföras. Det är uppfriskande att kunna erbjuda en föreställning som så tydligt anammar barnens egna referenser och humor, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro Teater.

Twerk Face är en familjeföreställning regisserad av skådespelaren, manusförfattaren, regissören och programledaren Amelie Nörgaard. Hon är främst känd för sina program för unga på TV, men har även en lång och omfattande meritlista inom humor, radio och teater. Senast aktuell med dramaserierna up4noise och Klassen på SVT som hon både regisserat och skrivit manus till. Tillsammans med sångaren, skådespelaren och programledaren Nicolaj Schröder har duon skrivit föreställningen Twerk Face för Örebro Teater.

– Vi vill med hjälp av humor få perspektiv på livet som ung på jorden. Det är viktigt att få skratta åt allt som kan kännas som att det är på liv eller död, säger Amelie Nörgaard, manusförfattare och regissör.

Medverkar gör Johanna Berg, Wasim Kashlan, Wayra Monasterio och Maria Simonsson.

Föreställningen spelas för årskurs 4–6. Offentliga föreställningar 26, 27 oktober och 1, 8 november.

källa: Örebro Teater