Janis på Startcentrum fick Sollos pris – “hans vision är att utveckla det entreprenöriella samhället”

Janis Lancereau vd på Startcentrum i Örebro fick årets Sollos pris. Han får utmärkelsen för sitt arbete att lyfta fram och stötta entreprenörer. Så här skriver Sollos om Janis :

“Janis är ägare och VD i STARTcentrum vars vision är att utveckla det entreprenöriella samhället. Han och hans kollegor jobbar dagligen för att ge råd och hjälp åt personer som vill starta företag.

Han har jobbat med entreprenörskap sedan 90-talet och utvecklat ett 10-tal olika entreprenörskapskoncept. 2002 grundade Janis konceptet Emax Sverige som årligen samlar de mest driftiga unga entreprenörerna i Sverige för att ge dem inspiration, kunskap och nätverk. 2012 etablerade han Emax Norge som även det är årligen återkommande och 2020 genomfördes konceptet i Kenya. Emax prisades 2008 som bästa entreprenörskapskoncept i Europa. Totalt har över 4000 unga entreprenörer deltagit på Emax genom åren”.

Fakta om priset:

“Sollos Pris delas vanligen ut varje år i samband med Investment AB Spiltans årsstämma. Priset är på 100 000 kronor och ges för entreprenöriella initiativ som är värda att uppmuntra till en entreprenör som också gör något för andra entreprenörer.
 Sollos Pris är personligt och belönar det som Lars Olof “Sollo” Bäckman verkligen brann för: entreprenörskap och förmågan att förena affärer med att ha kul tillsammans.  Vårt fokus är på personer som på olika sätt stöttat och aktivt verkat för att stärka den entreprenöriella plattformen i Sverige.

​I Sollos anda söker vi personer som, utan synbart egenintresse, genom sin verksamhet eller gärning aktivt bidrar eller bidragit till att inspirera, förenkla eller hjälpa entreprenörer och egenföretagare att komma igång och driva sina verksamheter.

​En stor styrka är också om personen med glimten i ögat bidrar till ett vänligare och roligare företagande utan att för den skull ge avkall på kvalitet”.

källa: Sollo.se

Läs mer här:

https://www.sollo.se/