Förra året var ett rekordår för möten i Örebro – drog in 100 miljoner

De drog hit deltagare från när och fjärran som stannade i snitt 2,7 dagar och genererade över 100 miljoner kronor till Örebros besöksnäring. År 2019 blev ett rekordår. I morgon får de s k mötesambassadörerna diplom av landshövdingen som ett tack för den hjälp de gett att dra in intäkter till länet.
­– Möten är ju något av Örebros identitet. 2019 blev en bekräftelse på hur stor näringen är. 2020 såg ut att bli ännu mer lovande. Sedan kom Corona och hjulen stannade tvärt. Men mötesambassadörerna finns kvar och behövs mer än någonsin när pandemin börjar släppa greppet och näringen får en omstart, kanske rent av rivstart, säger landshövding Maria Larson.

54 ambassadörer är inbjudna till landshövdingens residens på Örebro Slott, av ”Corona-skäl” i fyra omgångar. Lunchen förlagd till den mer rymliga Rikssalen.
,