Nu kan du vara med och skapa ett konstverk för OpenArt 2022

I somras var workshopen ”Som ringar på vattnet” en del av OpenArts sommarinslag och under höstlovet vecka 44 fortsätter Örebro kommun att skapa i en pop-up konstverkstad. “Som besökare får du skapa din egen ring på vattnet med material som rockringar, återvunna textilier, band och garn i sjögrästoner”, skriver arrangören.

– I vår workshop kan alla mötas i det kreativa skapandet. Den skapande lusten är vad som förenar oss när vi gör våra ringar på vattnet. Vi vill fokusera på det som förenar oss, och inte vad som gör oss olika, säger Kerstin Björsson, Kultur och Kvalitet (KoK)

“Idén till workshopen kommer ursprungligen från Ateljé Inuti, en konstnärlig daglig verksamhet och socialt arbetskooperativ i Stockholm. Planen är att verket ska få växa sig stort genom återkommande workshops och med hjälp av deltagare som tillsammans skapar ett hav av ringar. Verket kommer presenteras under OPENART 2022. Hur stora ringar på vattnet kan vi skapa? Hittills har vi tillsammans gjort ett 50-tal ringar, så kom och skapa din ring med oss”, säger de vidare. 

– Workshopen bidrar till en möjlighet för de samlade att med enkla medel rikta sin energi på att göra något kreativt, samt komma bort en stund från det rådande samhällsbruset och vardagsfunderingar, säger John Hayes Jr, verksamhetsledare AniAra

“Pop-up konstverkstaden kommer att vara öppen tisdag och onsdag 27-28 oktober, klockan 11-17 på Galleria Oscar C. Handledare för workshopen och allt material finns på plats. Vi gör gott om rum för deltagarna att skapa själva eller tillsammans med andra och förhåller oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer”, uppger Örebro kommun.

Workshopen är ett samarbete mellan Kultur och Kvalitet (KoK), Ateljé Inuti, Kulturrummet AniAra, OPENART, City Örebro, Asplunds Fastigheter med stöd från Region Örebro län och Arvsfonden.

arkivbild