Nu öppnas studios på Conventum för digitala möten – “högre teknisk och kreativ kvalitet”

Conventum, produktionsbolaget Bright Blue och evenemangsteknikbolaget Xpecta startar Shine Studios, tre studios designade för digitala möten och online events.

– Företag och organisationer hyr in sig när de vill sända eller spela in onlineproduktioner av högre teknisk och kreativ kvalitet, säger Richard Kennett på Bright Blue.

I torsdags beslutade regeringen att inte höja publikgränsen vid idrotts- och kulturevenemang från 50 till 500 åskådare. Ett hårt slag för idrottsklubbar och kulturarrangörer, men också för eventlokaler, teknikleverantörer och produktionsbolag som redan fått se sin verksamhet minska kraftigt.

– Regeringens beslut innebär att behovet av digitala möten och online events kommer att öka ytterligare. Och vi vet att publiken blir alltmer kräsen och vill se produktioner av högre kvalitet, säger Richard.

Just därför öppnar Shine Studios tre streamingstudios på Conventum, dels Studio Enterprise på Conventum Arena för större events, dels två Studio Flex för möten och evenemang i mindre skala. Alla studios bemannas av tekniker och är utrustade med ljud-, ljus-, bild- och kamerateknik av hög kvalitet. Hos Shine Studios kommer företag och organisationer kunna producera, streama och spela in onlinemöten, webbinarier, panelsamtal, produktlanseringar, föreläsningar, med mera.

– Den stora studion på Conventum Arena fungerar även utmärkt för hybrid events, dvs. events med både live- och onlinepublik, berättar Richard Kennett. 

Anders Karlsson, platschef på Conventum, och Marcus Björkegren, vd på Xpecta, ser stora fördelar med Shine Studios.

– Med fler färdiga professionella studios på plats kan vi locka flera kunder. Och läget mitt i stan gör att våra studios är lätt tillgängliga, säger Anders.

– Vi erbjuder en teknisk helhetslösning på högsta nivå. Det ger kunderna möjlighet att genomföra digitala och hybrid event i en professionell miljö, säger Marcus.

Richard Kennett:

– Många har upplevt digitala events där nivån har varit helt ok, men man ser att förväntningarna höjs. Med den tekniska nivå och studiomiljö som Shine Studios erbjuder och som efterfrågas allt mer får nu företag och organisationer i Örebro med omnejd den möjligheten på Conventum. 

arkivbild

,