Här är Örebro Teaters tips för höstlovet – sopplunch, monster och familjekonsert

Lunchteater med värmande soppa, monster i terapi, kusliga spökhistorier och en familjekonsert fyller höstlovet på Örebro Teater.

21 oktober: Författarsamtal med Jenny Jägerfeld och Mats StrandbergKonstnärligt talat gästas den 21 oktober av författarna till boken ”Monster i terapi”. I ett samtal med Rikard Lekander, konstnärlig ledare för Örebro Teater, dissekerar de skrivandets konstnärliga process och sätter ljuset på hur vi alla kan känna igen oss i monstrens tidlösa dilemman.

22–23 oktober: Äktenskapet – en show som står utLunchteater! De äkta makarna, komikern Malin Appeltofft och skådespelaren Tobias Aspelin, blottar äktenskapets mindre ljusa och fräscha verklighet, långt från livsstilsmagasinens glättiga sidor. Efter flera år av poddande, i podcasten Äktenskapet där de sparrat varandra med hård igenkänningshumor och bjudit på smärtsamt pinsamma ögonblick sätter de nu upp sin första gemensamma show.

25 oktober: Familjekonsert med Britta PerssonFamiljekonsert med indiefavoriten Britta Persson – musik för alla åldrar!
Britta Persson bjuder på en hel massa språkglädje, allvar och knasigheter när hon gästar Örebro Teater med en konsert för alla mellan 0–100 år!

26–27 oktober: Twerk Face – en familjehumorshowVad betyder det att vara känd? Hur många måste veta vem du är för att det ska räknas? Välkommen till planeten Jorden där hela ditt liv kan vändas till succé om du bara lyckas med en viral challenge. Med humor och nyskapande Youtube-dramaturgi tar sig familjehumorshowen Twerk Face an vårt ständigt uppkopplade liv och skärmberoende.

30 oktober: Spökafton – en afton full av fasor och förskräckligheterI samband med Halloween kommer teaterns konstnärliga ledare, Rikard Lekander, känd för sina många och uppskattade skräckalster, hålla i en afton där klassiska och moderna spökhistorier står i centrum. Noveller från skräcklitteraturens många epoker kommer läsas av teaterns skådespelare och sammanflätas med spännande fakta om novellerna och dess författare. Dessutom skräckfilmsmusik-quiz och kanske ett besök av teaterns egna spöke.

,