Han får årets Jeremiasstipendium

2020 års Jeremiasstipendiat är författaren och kulturskribenten Petter Lindgren. Stipendiet kommer att delas ut i samband med kommunfullmäktige i Örebros sammanträde på Conventum Kongress den 19 oktober.

Om stipendiet
Stiftelsen Jeremiasfonden har sedan 1960 delat ut Jeremiasstipendiet som är ett arbetsstipendium. Stipendiet ska gå till en eller flera personer som på något sätt ägnar sig åt litterär verksamhet och som är född och/eller verksam inom Örebro län.

Årets stipendiat
I år har fondens styrelse beslutat att dela ut stipendiet till författaren och Kulturskribenten Petter Lindgren.

Petter är född och uppvuxen i Örebro och debuterade 1994 med diktsamlingen Långtbortistan. Efter fem hyllade diktsamlingar romandebuterade han 2020 med romanen Singer som utspelar sig på en ödslig skärgårdsö i slutet av andra världskriget. Petter Lindgren tilldelades år 2020 De nios vinterpris.