Sören Olsson aktuell med hjärteprojekt – bok om tjej som har superkrafter

Efter böckerna om Sune och Bert är den legendariska barnboksförfattaren Sören Olsson tillbaka med en ny barnbokssatsning: Luna och superkraften. Tillsammans med författarduon Martin Svensson och Leif Eriksson skildrar han vardagen för nioåriga Luna – en ensam tjej som plötsligt får oväntade krafter.

”Jag ville skriva en bok som kändes samtida och engagerande för dagens barn, samtidigt som den berör eviga teman och problem som utanförskap, individualism och kärlek”, säger Sören Olsson om den nya boken.

Luna och superkraften: Upptäckten släpps till läslovet och är den första delen i serien om nioåriga Luna som bor i den fiktiva orten Lilla Vargudden. 

”I en tid då sociala medier är det vanligaste kommunikationssättet för både barn och vuxna, minskar den fysiska kontakten och fler människor än någonsin känner sig ensamma. Om det är något jag önskar uppnå med mina barnböcker är det att verka för ett samhälle där vuxna ser och lyssnar till barnen, som i grund och botten ju är människor med alla sina tankar, funderingar och känslor. Vi vuxna måste ta barnen på allvar”, säger Sören Olsson.

”Förutom magiska krafter och dråpliga vardagssituationer skildrar Luna och superkraften: Upptäckten viktiga frågor som utanförskap och ensamhet”, säger Ebba Barrett Bandh, förläggare på Bookmark förlag. ”Sören Olsson har medförfattat nästan 200 böcker. Ändå fortsätter han att förnya sig och hitta på berättelser som underhåller och stimulerar nya generationer av barn och föräldrar.”

SÖREN OLSSON är författaren bakom succéerna Sune och Bert. Han har även skrivit manus till filmatiseringarna av böckerna. Luna och superkraften är hans nya satsning och den enda bok han skriver under 2020. 

LEIF ERIKSSON & MARTIN SVENSSON har tillsammans skrivit flera bästsäljande och kritikerrosade självbiografier åt både svenska och utländska personligheter. Martin har dessutom tidigare skrivit den populära barnboksserien om Julius.

foto/ omslag: Bookmark Förlag