Hon är ny vd för Knowit i Örebro – “manövrerat bolaget genom en av de tuffaste perioderna”

När Knowit sökte ny ledare till bolaget i Örebro utsågs konsultchefen Johanna Kanusson som tillförordnad VD. Nu, ett halvår senare – efter att hon har manövrerat bolaget genom en av de tuffaste perioder – står det klart att Johanna Kanusson får fortsatt förtroende som ansvarig för det lokala Knowit-bolaget i Örebro.

Johanna Kanusson tillträdde som tillförordnad VD den 10 mars i år. Bara veckor senare slog den globala corona-pandemin till med full kraft och påverkade både samhället och Knowit Örebro.

– När jag fick frågan så kändes det självklart att tacka ja men jag kände och känner stor ödmjukhet inför uppgiften. Och jag har haft mycket stöd av kollegor och ledningen i Knowit det här gångna halvåret, när corona ställt mycket på kant. Det blev en rivstart kan man säga, där jag fick ta tjuren vid hornen och köra, säger Johanna Kanusson, ny VD på Knowit Örebro, och fortsätter:

– Det har varit tufft men vi har tagit oss igenom detta tillsammans. Ledordet för oss har verkligen varit tillsammans. Det är alla vi på Knowit som tillsammans bidragit till att vi nu faktiskt går in i hösten med en ljusare framtid. Vi ser ökad efterfrågan på våra tjänster och nu handlar det om att växla upp igen. Det gör vi genom att jobba stenhårt för att våra medarbetare som gör jobbet mår bra. Så att vi tillsammans kan fortsätta lyfta våra kunder och oss själva.

Knowit Örebro är en del av Knowits affärsområde Solutions. Affärsområdet har ca 1 400 medarbetare i Norden och stöttar företag och organisationer i den digitala transformationen genom att utveckla innovativa och skräddarsydda systemlösningar.

– Johanna har på ett imponerande sätt visat att hon har vad som krävs för att leda Knowit Örebro, både idag och imorgon. Vi är mycket glada över att hon valt att fortsätta i rollen som VD, säger Staffan Nilsson, regionchef för Affärsområde Solutions på Knowit.

Tuff start – ljusare framtid

Knowit ser att senaste tidens distansarbetande inte bara har ökat behovet av digitalisering, utan också bäddat för nya möjligheter inom densamma i takt med att människors digitala mognad växer.

– Våra tjänster handlar om att hjälpa människor och organisationer att bli mer hållbara, välmående och lönsamma med hjälp av digitala lösningar som förenklar deras vardag. Behovet av just detta har ökat den senaste tiden och vi ser redan nu att många av våra kunder ser digitala lösningar som en central del i deras strategier för att lyckas. Här ser vi också att det är viktigt att inte glömma bort människorna när digitaliseringen rusar fram. Utan att få med sig människorna tappar digitaliseringen ofta i kraft, säger Johanna Kanusson.

Knowit brinner inte bara för digitalisering och människorna i den, utan också för jämställdhet både inom branschen och i samhället. Och även om Knowit Örebro sticker ut, så finns det mycket att göra.

– Det känns bra att vi på Knowit aktivt arbetar för att öka antalet kvinnor i branschen, och häftigt att vi idag är fler kvinnor än män som jobbar här hos oss i Örebro. Jämställdhet är A och O för vår framgång, avslutar Johanna Kanusson, ny VD på Knowit Örebro.

Johanna Kanusson har jobbat på Knowit Örebro sedan maj 2019.