Chans för höstlovslediga att prova på friluftsliv på Stora Holmen

Lov Örebro är tillbaka även under höstlovet och bjuder på ett fullspäckat lovprogram för barn och unga. Nytt för i år är att Naturskyddsföreningen är med som ny aktör och bjuder på spännande uteaktiviteter på Stora holmen.

Höstlov eller läslov – kärt barn har många namn. Den gemensamma nämnaren är ett lovprogram fyllt av roliga aktiviteter för barn och unga och bakom det står Lov Örebro. Programmet kommer att bjuda på massor av olika aktiviteter från dans till spökjakt till teater i Wadköping.

Den som bara vill umgås med vänner är välkommen till vad som kallas Örebros vardagsrum, Café Deed som bjuder på kultur och trevligt sällskap utan kostnad. För den mer teknikintresserade bjuder Komtek in till teknikpyssel där besökare får lära sig bygga flygande farkoster, trycka egna tröjor eller löda elektroniska kretsar. För den i årskurs 7 – 9 håller de även en kurs i programmering, robotbygge och e-sport.

Den här gången får också Sportfiskarna sällskap på Stora Holmen av Naturskyddsföreningen som bjuder på aktiviteter som naturpyssel, trädlekar och lära sig göra eld utan tändstickor.

Granne med Café Deed, i Kulturhuset så bjuder Scenit in till Höstklubb. Besökare kommer att få testa på olika instrument, höstpyssel, utmana varandra i tv-spel och Nattduellen mm.

Vill du utmana dig själv så erbjuder Sörbybacken adrenalinfyllda aktiviteter. Du avgör själv om du vågar dig upp i höghöjdsbanan eller kanske vågar du åka Zipline.

Missa inte heller när Konsthallen tillsammans med Partnerskap Örebro och konstnären Fikret Atay bjuder in till en spännande workshop i Saxonparken där den röda tråden är drakar och kreativitet.

källa: Örebro kommun