Örebroföretag har fått vågad order till Grekland

Örebroföretaget Teltek AB har i veckan signerat avtal om leverans av 15 automatiska vågutrustningar till en stor grekisk livsmedelsproducent. Ordern har ett värde på cirka två miljoner kronor och är en av de största, sett till antal vågutrustningar, sedan bolaget grundades 1984.

”Det är fantastiskt kul att vi fått förtroendet att leverera till en av Greklands största livsmedelsproducenter” säger Magnus Svensson, exportchef på Teltek och fortsätter; ”Grekland är en marknad där många globala livsmedelsproducenter verkar och denna order innebär att vi skapar ytterligare förutsättningar för fortsatt expansion inom Europa.”

Leverans och installation sker i samarbete med Telteks distributör i Grekland, Control Technology. Leveransen är planerad till början av 2021.