Amy Loutfi på universitetet kan bli Årets AI-svensk

I dag offentliggjordes de nominerade i Årets AI-svensk 2020 och Amy Loutfi som är verksam som professor på Örebro universitet är en av de nominerade kandidaterna. Amy Loutfi är vicerektor och professor i informationsteknologi. Hon forskar om intelligenta sensorsystem och hur de fungerar i olika miljöer och tillsammans med människor.

Om Årets AI svensk:

Årets AI svensk är ett nyinstiftat pris som delas ut av IT&Telekomföretagen tillsammans med samarbetspartner Teknikföretagen. Utmärkelsen går till en person som bidragit till utvecklingen och synliggörandet av svensk AI. Vinnaren presenteras på AI SUMMIT den 11 november.  

arkivbild: Örebro universitet

Lyssna gärna på Amys program i serien Örebropratarna från 2017 (scrolla ned i listan så hittar ni hennes avsnitt):

Mer om Amy Loutfi:

,