Hantverksprogrammet på Virginska stänger på grund av personalbrist

Hantverksprogrammet på Virginska tvingas stänga under vecka 45. Anledningen är personalbrist på grund av konstaterad covid-19. Även elever är smittade. Stängningen sker från och med idag måndagen den andra november.

– Stängningen gäller i nuläget för vecka 45. Det är personalbrist på grund av konstaterad covid-19och det blir stängt för alla årskurser, årskurs ett till och med tre, säger Linda Herou Meriloo, rektor för hantverksprogrammet.

– Vi ser att vår personal tar ett stort ansvar och noga följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer, det är väldigt bra. De stannar hemma direkt vid symptom och tar stort ansvar för att testa sig. Ett ansvar som alla behöver vara med och ta, säger Mokthar Bennis gymnasiechef Örebro kommun.

Vårdnadshavare har informerats bland annat via sina mentorer i det digitala klassrummet It´slearning.

– Att informera elever och vårdnadshavare om vad som händer är av största vikt för oss. Vi kommer att återkomma med mer information så fort vi vet om vi behöver ha fortsatt stängt även efter den här veckan, säger Linda Herou Meriloo.